Szybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów.
35 min
Składniki:
200 g sera gorgonzola
100 g serka topionego śmietankowego
2 marchewki
pietruszka
mały seler
1,25 l bulionu warzywnego
por (biała część)
oliwa z oliwek
3 łyżki gęstej śmietany
szczypiorek
500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)
Zupa serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze