Zupa serowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Szybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów.

  • 35 min

Składniki:


  • 200 g sera gorgonzola
    100 g serka topionego śmietankowego
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    1,25 l bulionu warzywnego
    por (biała część)
    oliwa z oliwek
    3 łyżki gęstej śmietany
    szczypiorek
    500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)

Zupa serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
    Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy