ZUPA SEROWA Z SEROWYMI CHIPSAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardziej serowo juz się chyba nie da ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 serki topione kremowe i
    sera gouda 150 g
    sól,pieprz
    sezam
    świeża kolendra

Zupa serowa z serowymi chipsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na suchą patelnię wykładamy w kształt małych placuszków starty ser- kilka okręgów.Kiedy cały ser się stopi posypujemy sezamem, zabieramy patelnię z gazu. Odstawiamy do ostygnięcia.Cebulę i czosnek przeciskamy przez praskę, delikatnie obsmażamy na patelni. Zagotowujemy bulion, dorzucamy serki topione, kiedy się rozpuszczą dodajemy resztę żółtego sera oraz obsmażoną cebulę z czosnkiem.Gotujemy ok 5 minut na wolnym ogniu. Przelewamy do talerzy. Usmażone , jeszcze ciepłe chipsy serowe można formować, wedle uznania nadajemy więc kształty, wkładamy do zupy, dekorujemy świeżą kolendrą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy