Zupa serowo-czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna kremowa zupa z czosnku i sera. Zupę podaję zwykle z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Wywar warzywny około 1,5 litra
    główka czosnku
    100 gr serka topionego bez dodatków
    3 łyżki śmietany/jogurtu
    łyżka mąki
    pieprz, vegeta

Zupa serowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1da86s7 1. Przygotuj wywar warzywny. Gotuj go około 1,5 godz. Wyjmij warzywa i wrzuć do niego serek topiony. W tym czasie obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę bezpośrednio do wywaru. Gotuj na wolnym ogniu około 20 min. Przecedź i i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką i wodą i wlej do zupy, zagotuj. Dopraw do smaku pieprzem, ewentualnie vegetą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy