Zupa serowo-grzybowa z cebulą

0 (0 ocen)

Dobra zupa to taka, która będzie miała wyjątkowy i charakterystyczny smak. Tak jak ta serowo-grzybowa z cebulą!

Składniki:


  • 4 duże cebule
    200g serka topionego (u mnie o smaku: cebulowo-szczypiorkowy)
    2 litry bulionu grzybowego
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    olej
    szczypiorek

Zupa serowo-grzybowa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w półksiężyce i wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Smażymy do zarumienienia.
  • 2. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy 2 litry bulionu, doprowadzamy do wrzenia.
  • 3. Z garnka odlewamy pół szklanki wywaru i rozpuszczamy w nim serek topiony mieszając widelcem, następnie rozpuszczony serek z builonem dolewamy do zupy.
  • 4. Całość gotujemy około 15-20 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy