Zupa serowo- kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna zupa z warzywami a dodatek serka topionego wzbogaca jej smak.

  • 60 min

Składniki:

  • na 5-6 porcji:
    5 dużych ziemniaków
    3 duże marchewki
    1 mały fileta z kurczaka
    1/2 kalafiora
    mały kawałek pora
    1/2 szklanki groszku mrożonego( bez skórki)
    1 pietruszka
    sól, pieprz
    kostka rosołowa
    liść laurowy
    100 g serka topionego śmietankowego
    łyżeczka vegety
    natka pietruszki


Zupa serowo- kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka myjemy i kroimy w dość grube kawałki. Ziemniaki, marchewkę,pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w paski. Groszek i pora dodajemy do zupy. Zalewamy 6 szklankami wody, dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy i gotujemy do miękkości. Po około 20 minutach dodajemy kalafiora podzielonego na różyczki.
  • 2. Gotujemy jeszcze około 20- 25 minut, doprawiamy solą, pieprzem vegetą. Pod sam koniec gotowania dodajemy serek topiony pokrojony w paski aby szybciej się rozpuścił. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy