Zupa stokrotkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 3 osób

niecodziennie podany rosół

  • 50 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 2 szklanki listków stokrotki
    bukiet kwiatków stokrotki
    kawałek pora
    marchewka
    pietruszka
    4 skrzydełka z kaczki
    litr wody
    2-3 suszone grzyby
    ziele angielskie
    sól, pieprz
    ulubiony makaron

Zupa stokrotkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze skrzydeł, marchewki, pietruszki, pora, grzybów i przypraw przygotowujemy bulion. Pod koniec gotowania dodajemy listki stokrotki i chwilę jeszcze gotujemy. Makaron zalać przygotowanym rosołem i dodać kwiatki stokrotek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy