Zupa szczawiowa.

0 (0 ocen)

Ulubiona zupa mojego męża. Podana koniecznie z ugotowanym na twardo jajkiem :)

Składniki:

  • porcje rosołowe
    marchew
    ziemniaki
    szczaw
    przyprawa warzywna uniwersalna
    śmietana 12%
    jajka na twardo
    sól

Zupa szczawiowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wywar 1. Ugotować wywar na porcjach rosołowych i marchwi. Przyprawić przyprawą warzywną.
  • dodać ziemniaki 2. Wyjąć marchew i mięso, a dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Troszkę dosolić.
  • dodać marchew 3. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać startą na tarce marchew.
  • szczaw 4. Następnie dodać pokrojony szczaw.
  • śmietana 5. Śmietanę wlać do miski, dodać do niej zupy i rozmieszać.
  • zaciągnieta zupa 6. Zupę zaciągnąć śmietaną.
  • dodać jajka 7. Dodać pokrojone drobno jajka. (ja dałam 3)
  • szczawiowa 8. Gotowa zupa :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy