Zupa szczawiowa krem z puree i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Zupa krem bez mąki

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 1litr bulionu
    1 średnia marchewka
    1 średnia pietruszka
    1 cm plaster selera
    1 słoik 250 ml szczawiu
    3 łyżki posiekanego koperku
    4 łyżki śmietanki słodkiej
    Ok 1 kg ziemniaków
    Jajka według uznania

Zupa szczawiowa krem z puree i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodać pokrojone w kostkę warzywa , gdy będą miękkie dodać szczaw gotować ok.10 min . Następnie całość zblendować na gładką masę , ( warzywa nam zagęszczą zupę ) dodać koperek i śmietankę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem .

Porady

świetna alternatywa dla rosołu pozostałego z niedzieli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy