Zupa szpinakowa... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.w garnku zagotowujemy wodę, dodajemy skrzydełka; solimy. Gotujemy. Skrzydełka wyjmujemy; oddzielamy mięso i wrzucamy do zupy
2.Gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy obrane ,umyte i pokrojone ziemniaki oraz starte na dużych oczkach warzywa. Gotujemy około 10 minut
3.Szpinak, dodajemy nierozmrożony do zupy, gorący wywar nam go doskonale rozmrozi. Ja miałam świeży szpinak więc najpierw go blanszowałam a następnie rozdrobniłam blenderem. Zagotowujemy całość.
4.
Cebule obieramy ,drobno siekamy i podsmażamy na maśle na złoty kolor; dodajemy czosnek. Wlewamy do zupy
5.Zupę doprawiamy do smaku sola, pieprzem i zaprawiamy śmietana. Rozlewamy na talerze i wykładamy jajka
Komentarze