Zupa szpinakowa z kotletami sojowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i syta zupa z wykorzystaniem gotowych półproduktów sojowych

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -pół paczki mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    -4 kotlety sojowe
    -0,5 l buliony
    -czubata łyżka mąki
    - 1 łyżeczka cynamonu
    -niecała łyżeczka imbiru
    -szczypta gałki muszkatołowej
    -sól, pieprz

Zupa szpinakowa z kotletami sojowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu wrzucić mrożony szpinak połamany na kawałki. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy szpinak się roztopi, rozdrobnić go łyżką, aby nie było grudek. Mąkę rozmieszać w odrobinie wody, wlać do garnka, dosypać przypraw, pozostawić na ogniu na moment.
    Kotlety sojowe ugotować i pokroić w paski, włożyć je do misek. Wlać zupę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy