Zupa truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki owocowy deser czy też przekąska na letnie ciepłe dni, świetnie taka owocowa zupa smakuje na zimno jednak ja lubię ją jak jest letnia i nieco jeszcze ciepłą.

  • 30 min

Składniki:

  • truskawki
    ewentualnie kilka czereśni
    woda
    cukier
    cynamon do smaku
    makaron

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z truskawek gotujemy dość mocny kompot. słodzimy go cukrem i doprawiamy do smaku trochę cynamonem.
    W oddzielny garnku gotujemy makaron w dowolnym kształcie.
    Odcedzony makaron nakładamy na talerz i zalewamy zupą

Porady

Nie podane zostały w przepisie ilości owoców i wody ponieważ zależy ile kto i jak mocny chce ugotować kompot - zupę. ilość cukru także według uznania. jak i makaronu Idealna jest na zimno jako chłodnik, jednak super także smakuje na lekko ciepło

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy