Zupa warzywna (wiosenna)

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Co roku czekamy

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
    2 młode marchewki
    5 młodych ziemniaków
    300 g zielonej fasolki szparagowej
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1,5 litra zimnej wody
    1 liść laurowy
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka masła
    koperek
    sól, pieprz

Zupa warzywna (wiosenna) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna (wiosenna) 1. Kapustę szatkujemy.
    Pozostałe warzywa chlastamy tak, jak lubimy.

    Metoda jest taka:

    To, co pod ziemią rośnie, wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, oprószamy solą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

    Gotujemy przez 5 minut.

    Fasolkę i kapustę podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy.

    Całość zagotowujemy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy