Zupa warzywna z kaszą i soczewicą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycąca i pożywna zupa :)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 opakowania mrożonych brokułów
    150 g mrożonej fasolki
    włoszczyzna
    80 g zielonej soczewicy
    45 g kaszy jaglanej
    jarzynka, pieprz
    3/4 szklanki mleka

Zupa warzywna z kaszą i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obrać, pokroić, zalać wodą, wsypać 1-2 łyżeczki jarzynki i doprowadzić do wrzenia, gotować około 20 minut. Wsypać soczewicę. Gotować 10 minut. Dodać mrożone brokuły i fasolkę, wsypać kaszę jaglaną, wlać mleko, doprawić do smaku i gotować jeszcze około 20 minut aż kasza i soczewica będą miękkie. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy