Zupa warzywna z makaronem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki sposób na zupę z wykorzystaniem domowego mrożonego bulionu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • paczka zamrożonego bulionu (około litr)
    czerwona cebula
    kolorowe marchewki
    zielona papryka
    garść kolorowego makaronu
    korzeń pasternaku
    garść okry
    świeży liść laurowy
    chili
    sól pieprz
    3 łyżki wiejskiej śmietany

Zupa warzywna z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy bulion ( wyjmujemy z worka w którym był zapróżniowany).
  • 2. Do rozgrzanego bulionu wrzucamy przyprawy, pokrojone warzywa korzeniowe i cebulę - gotujemy do miękkości.
  • 3. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę i okrę i makaron , śmietanę, solimy - gotujemy przez 10 minut, doprawiamy.

Porady

Zamrożony bulion lub rosół - ma już smak mięsa i warzyw, dlatego nie dodaję ich zbyt dużo, podobnie przypraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy