Zupa węgierska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, rozgrzewająca i syta zupka.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 0,5 kg mięsa gulaszowego
    300 g pieczarek
    3 duże ziemniaki
    2 marchewki
    1 cebula
    1 papryka
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    koncentrat pomidorowy- mały słoiczek
    papryka ostra w proszku - 1 łyżeczka
    papryka słodka w proszku- 1 łyżeczka
    pieprz
    chili w proszku- pół łyżeczki
    olej

Zupa węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy olej. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małą kosteczkę, wkładamy do garnka. Mięso przesmażamy, dodajemy połowę koncentratu pomidorowego. Następnie cebulę pokrojoną w plastry, pieczarki w półplastry, paprykę w kostkę. Wszystko mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy letnią wodą i dusimy. Dokładamy ziemniaki pokrojone w kosteczkę i marchewkę w plastry. Gdy zupa jest za gęsta dodajemy więcej wody. Dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy