Zupa Węgierska

0 (0 ocen)

Przepis dostałem sms, bo nie miałem pomysłu na obiad

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
    30 dag mięsa (wołowina lub wieprzowina)
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    3 cebule
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    vegetta
    3 litry wody
    masło
    4 ziemniaki
    oregano, tymianek, papryka słodka i ostra

Zupa węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić w paski, cebulę w plastry. Z 3 litrów wody ugotować na kościach i warzywach wywar rosołowy, przecedzić, pod koniec wkroić ziemniaki w kostkę. Mięso, pieczarki, paprykę, cebulę i czosnek dusić w innym garnku. Lekko przyprawić, a na koniec koncentrat pomidorowy. Gdy się wszystko usmaży połączyć z wywarem i ziemniakami. Na koniec przyprawy (po szczypcie) i zasmażka na maśle.

Komentarze

Podobne przepisy