Zupa z białych warzyw z czipsami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Uwielbiam przygotowywać zupy. Ma w sobie mnóstwo składników odżywczych i wspaniale smakuje.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków

    2 pietruszki

    Pół selera

    2 cebule

    3 ząbki czosnku

    Olej

    Sól, pieprz

    Około 1,5 litra wody

    Szklanka śmietany 30%

    Miseczka czipsów paprykowych prażynkowych

Zupa z białych warzyw z czipsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obierz, pokrój i zalej wodą. Wsyp sól i pieprz do smaku. Gotuj do miękkości. Cebulę, czosnek pokrój drobno usmaż. Pod koniec gotowania warzyw dodaj usmażoną cebulę, czosnek i wlej śmietanę. Całość zblenduj i podawaj z czipsami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy