ZUPA Z CIECIORKI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

ekspresowa zupa, smaczna i pożywna

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 średnie marchewki,
    3 średnie ziemniaki,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    1 puszka cieciorki,
    ½ szkl. przecieru pomidorowego,
    ½ czerwonej papryki,
    1 płaska łyżeczka papryki słodkiej,
    sól morska,
    pieprz,
    2 łyżki oliwy,
    1 l bulionu

Zupa z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, cebulę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie, zalewamy bulionem, gotujemy 10 minut, następnie dodajemy opłukaną i osączoną cieciorkę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, dodajemy przecier, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotujemy kolejne 10-15 minut aż składniki będą miękkie. Część warzyw odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy.

Komentarze

Podobne przepisy