Zupa z cukinii i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna, aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest gotowa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g zielonej cukinii
    200 g żółtej cukinii
    1 marchew
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    2 pomidory
    1 awokado
    1,5 l wrzącej wody
    5 łyżek drobnego makaronu
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Zupa z cukinii i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z cukinii i awokado 1. Cukinie myjemy i razem z marchewką ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle razem z posiekanym czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i awokado, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 10 min pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawiamy, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy