Zupa z dziczyzny i borowików

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Prawdziwie leśne smaki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 400 g mięsa z jelenia
    300 g borowików szlachetnych
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 cebula
    1 l bulionu wołowego
    natka pietruszki
    200 ml przecieru pomidorowego
    olej do smażenia
    sól, pieprz

Zupa z dziczyzny i borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, smażymy jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy i wrzucamy pokrojone w kostkę borowiki. Gotujemy 15-20 min, doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy