Zupa z fasolką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z fasolką białą z dodatkiem różnych warzyw to doskonała propozycja na zimne, ponure dni jesienne.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 cebule
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 duża papryka czerwona
    • 400 g pomidorów krojonych w puszce
    • 250 g fasoli białej w puszce
    • 1 łyżka przecieru pomidorowego
    • 1 kostka warzywna
    • 1 szk. wody
    • ½ łyżeczki cukru
    • 2 łyżeczki majeranku
    • 1 łyżeczka suszonego cząbru
    • 1 łyżeczka soli
    • ¾ łyżeczki pieprzu

Zupa z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanej oliwie w garnku.
    2. Paprykę, myję osuszam, usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki i dodaję do cebuli.
    3. Następnie wlewam pomidory z puszki, dodaję przecier pomidorowy, kostkę warzywną i podlewam wodą.
    4. Gotuję piętnaście minut i doprawiam cukrem, majerankiem, wsypuję cząber, sól oraz pieprz.
    5. Na koniec wlewam fasolę odlaną z zalewy i jeszcze dziesięć minut gotuję
    6. Gotowe, podajemy z pieczywem.
    7. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy