Zupa z fasolki masłowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sycąca i smaczna zupa z fasolki masłowej idealna na panującą za oknem pogodę.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:


  • włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
    wywar mięsny
    fasolka masłowa obrana 1 szklanka
    natka pietruszki
    koperek
    boczek wędzony 200 gram
    ziemniaki 3 sztuki
    papryka słodka mielona 2 łyżeczki
    majeranek
    ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku

Zupa z fasolki masłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do wywaru dodaję włoszczyznę, gotuję do miękkości warzyw.
    Gdy warzywa są miękkie wyjmuję je z garnka, marchewkę kroję w plastry, dodaję do wywaru fasolkę i gotuję .
    Ziemniaki pokrojone w kostkę dodaję do zupy.
    Pokrojony w kostkę i podsmażony boczek dodaję do zupy>
    Doprawiam, na koniec posypuję siekanym koperkiem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy