Zupa z fasolki szparagowej "Opera"

0 (0 ocen)

Zupa z fasolki szparagowej z dodatkiem pomidorów i pieczarek...

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasolka szparagowa 40 dag
    · pomidory 2 szt
    · pieczarki 6-8 szt
    · tłuszcz
    · mąka pszenna 1-2 szt
    · koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · cukier
    · przyprawa do zup

Zupa z fasolki szparagowej "opera" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z fasolką, pomidorami, groszkiem i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy