Zupa z kalarepki, marchewki i brokuła

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i zdrowa zupa z mięsną wkładką. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szkl wody
    4 średnie ziemniaki
    3 średnie marchewki
    1 kalarepka
    1/4 brokuła
    1 spory kawałek mięsa z kością
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy

Zupa z kalarepki, marchewki i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z kalarepki, marchewki i brokuła 1. Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W między czasie myjemy i obieramy kalarepkę, ziemniaki i marchewkę. Wszystkie warzywa kroimy w sporą kostkę.
    Po 25 minutach gotowania mięsa dodajemy marchewkę a po następnych 15 kalarepkę i ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Na końcu doprawiamy przyprawą do zup.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy