Zupa z kapusty włoskiej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty włoskiej z dodatkiem kiełbasy i ziemniaków, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 350 g kapusty włoskiej
    • 30 g masła
    • 1000 g wody
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki kminku
    • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    • 250 g kiełbasy wieprzowej
    • 300 g ziemniaków
    • 1 kostka rosołowa

Zupa z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Kapustę drobno kroję i podsmażam na rozpuszczonym maśle, następnie przekładam do garnka, podlewam wodą. Doprawiam solą, kminkiem, gałką muszkatołową, dodaję kostkę rosołową i obrane, umyte pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiełbasę kroję w pół plasterki, podsmażam na patelni od smażenia kapusty i przekładam do garnka z warzywami. Gotuję do chwili, kiedy ziemniaki będą miękkie.
  • zupa 2. Zupa gotowa.
  • 3. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy