Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pokrótce…mega pyszna ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 wędzone udka z kurczaka
    2 młode marchewki
    1 seler (młody)
    3 ziemniaki (młode)
    1/4 główki kapusty włoskiej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    cukier
    sól, pieprz

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku 1. Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone jarzyny, pokrojone ziemniaki i gotujemy do momentu kiedy będą al dente. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną kapustę, gotujemy do jej miękkości na małym ogniu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy