Zupa z kurek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam pyszną zupę z kurek . Kurki nazbierałam w lesie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg kurek
    1 cebula
    4 l wywaru warzywnego
    3 średnie ziemniaki
    1/2 szklanki śmietany 18% do zup
    1 garść makaronu świderki
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju
    koper
    sól.pieprz

Zupa z kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki opłucz, oczyść, odsącz. . Cebulę pokrój w kostkę. Ziemniaki opłucz , obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj kurki i smaż, często mieszając. Pod koniec smażenia dodaj masło, wymieszaj i jeszcze smaż około 5 min. Usmażone kurki z cebulą dodaj do gorącego bulionu warzywnego. Dodaj ziemniaki i makaron. Gotuj do całkowitej miękkości ziemniaków i makaronu. Śmietanę dokładnie rozprowadż z wodą i wlej do zupy. Ugotowaną zupę nalej do miseczek, posyp koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy