Zupa z leśnych grzybów

0 (0 ocen)

  • 2 min

Zupe wymyśliłam w/g własnego przepisu, połączenie świerzych leśnych grzybów z bulionem grzybowym daje delikatnie wyśmienity smak . Moja rodzina tylko czeka aż pojawia sie grzyby w lesie i czekaja aż zrobie zupke. Czesto chodzimy na grzyby to taka rodzinna pasja

  • 2 min

Składniki:

  • 0,5 grzybów świeżych (leśnych)
    1 garść grzybów suszonych
    1 udo z kurczaka
    6 kostek rosołowych "bulion grzybowy"
    180 g makaronu "świderki"
    3 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    śmietana do zup i sosów
    1 opakowanie zupy borowikowej w proszku







Zupa z leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 2 litrów wody dodać udo z kurczaka, przyprawy i kostki . Świeże grzyby umyć i pokroić w kostke. Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min.
  • 2. Gdy bulion się zagotuje wsypać świeże grzyby oraz suszone wraz z wodą w której sie moczyły. Po zagotowaniu bulionu z grzybami gotować 1 godz na małym ogniu.
  • 3. Po godzinie gotowania wrzucić (surowy) makaron i gotować do miękkości makaronu. Śmietane wymieszać z zupą borowikową (w proszku) i wlać do gotującej sie zupy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy