Zupa z leśnymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa z leśnymi grzybami, pełna aromatu, nie tylko w sezonie letnim .Można ją przygotować również poza sezonem z grzybów mrożonych, nie odbiega smakiem ani aromatem, jest po prostu boska.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wywaru mięsnego z rosołu
    ok. 200 g grzybów świeżych leśnych lub mrożonych
    3 duże ziemniaki
    Śmietana 18%
    Sól, pieprz

Zupa z leśnymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z lesnymi grzybami 1. Do rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i grzyby. Ugotować do miękkości. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem.Smacznego!

Porady

W sezonie grzybowym,warto zamrozic oczyszczone, surowe grzyby.Nalezy je pokroic w kostkę i zamrozić w małych porcjach .Napewno przydadzą się na zupę lub sos. Uwaga: Pamiętajmy aby grzybów nie podawać małym dzieciom, bo ich organizm je źle trawi i mogą być dla nich niebezpieczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy