Zupa z łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna w smaku

  • 30 min

Składniki:


  • 500 g filetów z łososia ze skórą
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    por (biała część)
    4 ziemniaki
    1,25 l bulionu warzywnego
    łyżka sosu rybnego
    łyżeczka masła klarowanego
    2 ziarenka ziela angielskiego
    natka pietruszki
    sól
    pieprz biały

Zupa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki kroimy w kostkę ,pora kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,dodajemy łososia ze skórą ,ziele angielskie ,sos rybny i gotujemy do miękkości warzyw. Łososia wyjmujemy ,usuwamy skórę. Kawałki ryby ponownie wrzucamy do zupy ,zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy