Zupa z młodego bobu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Latem gotuję ją z bobu z własnego ogródka, zimą zaś wykorzystuję mrożony.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg bobu
    2 ziemniaki
    4 dymki ze szczypiorkiem
    1 litr bulionu
    pieprz
    łyżka oliwy
    kilka listków mięty

Zupa z młodego bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dymki obieramy, myjemy i siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Bób myjemy i osączamy
  • 2. Dymkę, ziemniaki i bób podsmażamy na oliwie. Wlewamy bulion i doprawiamy. Gotujemy ok. godziny. Miksujemy. Dekorujemy miętą.

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy