Zupa z pieczarek z makaronem

0 (0 ocen)

Wielowarzywna zdrowa zupka

Składniki:

  • 1 skrzydełko z kurczaka
    1 opakowanie makaronu
    0,5 kg pieczarek
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 listek laurowy
    3 ziarenka pieprzu
    2 ziarenka ziela angielskiego
    sól,pieprz,maggi

Zupa z pieczarek z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełko gotujemy we wrzącej wodzie,dodajemy starte na tarce o dużych oczkach warzywa(prucz pieczarek),gotujemy do miękkości,wrzucamy pieprz,listek laurowy i ziele angielskie.
    Pieczarki oczyszczamy,kroimy na mniejsze części i podsmażamy,następnie dodajemy do wywaru z mięsa i warzyw.Razem wszystko gotujemy doprawiając solą,pieprzem i maggi.
    Makaron gotujemy w osobnym garnku,wykładamy na talerz i zalewamy gotową zupą.

Porady

Zupę można zagęścić mąką i zabielić smietaną.

Komentarze

Podobne przepisy