ZUPA Z PORA

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna zupa mamy :)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 pory
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka ziarenek smaku (KNORR)
    0.5 szklanki wody
    0.5 kg Mięsa mielonego ( najlepiej z łopatki)
    2 rosołki
    2-3 serki śmietankowe (HOCHLAND)
    2 litry wody
    Pieprz

Zupa z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić porę w pół plasterki. Wrzucić do garnka, wlać 1 łyżkę oleju dodać 0.5 szk. wody i ziarenka smaku. Przykryć pokrywką i na malutkim ogniu gotować ok 10-15 min.
  • 2. Do garnka z porą wrzucamy mięso mielone. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż mięso zrobi się szarę ok 5 -10 min.
    Do pory i mięsa wlewamy 2 l wody i całość musi się zagotować. Wrzucamy 2 kostki rosołowe i dodajemy pieprzu. Czekamy żeby wywar się zagotował.
  • 3. Jak wywar się zagotuje kroimy serki w kostke i wrzucamy do garnka. Gotujemy na małym ogniu tak aby serki całkowicie się rozpuściły.

Komentarze

Podobne przepisy