Zupa z przypiekanymi porami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała o wyrazistym smaku i aromacie, ugotowana na wczorajszym rosole, prosta i nie pracochłonna, polecam na lekki obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l rosołu
    3 ziemniaki
    2 marchewki
    duży por biała część
    300 g pieczarek
    150 ml śmietany UHT 18%
    masło do przypiekania
    posiekana natka pietruszki
    sól, pieprz mielony do smaku

Zupa z przypiekanymi porami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę, wrzucamy na gorący rosół.
    Por kroimy w krążki, pieczarki w grubsze plastry, przypiekamy jedno a potem drugie na maśle do zrumienienia, następnie dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości marchewki i ziemniaków.
    Doprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną, posypujemy natką.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy