Doskonała o wyrazistym smaku i aromacie, ugotowana na wczorajszym rosole, prosta i nie pracochłonna, polecam na lekki obiad.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1,5 l rosołu
3 ziemniaki
2 marchewki
duży por biała część
300 g pieczarek
150 ml śmietany UHT 18%
masło do przypiekania
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz mielony do smaku
Zupa z przypiekanymi porami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę, wrzucamy na gorący rosół.
Por kroimy w krążki, pieczarki w grubsze plastry, przypiekamy jedno a potem drugie na maśle do zrumienienia, następnie dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości marchewki i ziemniaków.
Doprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną, posypujemy natką.
Smacznego
Komentarze