Zupa z pulpetami i pełnoziarnistym makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty, smaczny i niedrogi obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Na pulpety:
    - 250g mięsa mielonego wieprzowe
    - 1 małe jajko
    - 3-4 łyżki bułki tartej
    - przyprawy: sól i pieprz
    Zupa:
    - włoszczyznę jak na rosół:
    marchew, pietruszka, por i seler
    - Przyprawy: sól, pieprz, majeranek
    - Makaron świderki pełnoziarnisty

Zupa z pulpetami i pełnoziarnistym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpety:
    Do miesa mielonego wbijamy całe jajko dodajemy bułkę tartą i przyprawy, dokładnie mieszamy i z masy formujemy niewielkie pulpeciki.
  • image-1lb58p7 2. Zupa:
    Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki wrzucamy do garnka zalewamy wodą doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie wrzucamy do zupy przygotowane prędzej pulpeciki i majeranek , gotujemy jeszcze całość około 15-20 minut. Zupa najlepiej smakuje z ugotowanym pełnoziarnistym makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy