Zupa z rzepy po francusku.

0 (0 ocen)

zupa

Składniki:

  • 30 dag rzepy
    1 l bulionu
    20 dag porów
    1 łyżka tłuszczu
    1 łyżka mąki
    1 -2 łyżki rodzynek
    2 łyżki keczupu
    1 łyżeczka sosu sojowego
    1 łyżeczka tymianku świeżego
    sól, pieprz do smaku

Zupa z rzepy po francusku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną rzepę pokroić w kostkę, zalać wrzącym bulionem i ugotować.
    Oczyszczone pory, białe części drobno pokroić ,usmażyć ,posypać mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z rzepą. Dodać opłukane rodzynki, keczup, sos sojowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać świeżym tymiankiem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy