Zupa z sałaty

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To moja popisowa zupa, jest bardzo smaczna i super zdrowa, zajadają się nią nawet niejadki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - sałata masłowa: 1 sztuka
    - serki topione śmietankowe (trójkąciki): 2 sztuki
    - kostki rosołowej: 0.5 sztuki
    - mąki ryżowej: 2 łyżki
    - mały ząbek czosnku: 1 sztuka
    - świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
    - vegeta lub sól do smaku: 0.5 łyżeczki
    - wody: 0.75 litra
    - śmietany (opcjonalnie): 1 łyżka

Zupa z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy na kawałki, wrzucamy do wody wraz z pozostałymi składnikami. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut od momentu zagotowania. Gdy zupa trochę ostygnie, miksujemy ją na krem. Jeżeli ktoś lubi, można zabielić śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy