zupa z selerowa

0 (0 ocen)

Pyszna zupa, której głównym dodatkiem jest seler naciowy

Składniki:

  • 3-4 ziemniaki
    1-2 marchewki
    seler naciowy
    cebula
    połowa czerwone papryki
    połowa żółtej papryki
    kawałek świeżej chili
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany

    sól, opcjonalnie domowa przyprawa warzywna
    pieprz
    pieprz ziołowy
    majeranek

    łyżka masła

Zupa z selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. Dusimy na maśle. Dodajemy chili i łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki. Dodajemy sól. Zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Dodajemy pokrojoną paprykę i liście selera naciowego. Zalewamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy