Zupa z serka topionego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa ta zaskoczy waszych domowników delikatnym lekko kwaskowym niczym w żurku smakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag gotowanego mięsa drobiowego
    łyżka oleju,
    sól, pieprz,
    2 kostki rosołowe
    3 śmietankowe serki topione (po 100g),
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany, majeranek

Zupa z serka topionego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowane mięso kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy na oleju na "sypko", doprawiamy je pieprzem i solą.
  • 2. W litrze wody rozpuszczamy kostki rosołowe, zmniejszamy płomień i wrzucamy serki o małym kawałeczku cały czas mieszając, aż się rozpuszczą.
  • 3. Dodajemy podsmażone mięso, zahartowaną śmietanę i doprawiamy majerankiem. Zupkę można podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa krem z pora i serka topionego