ZUPA Z SOCZEWICY I BOTWINKI

0 (0 ocen)

Sycąca i pożywna zupa w troszkę innym wydaniu, polecam bo jest bardzo smaczna:)

Składniki:

  • 1 pęczek botwinki
    2-3 marchewki
    1 cebula
    1 łodyga selera
    1 korzeń pietruszki
    2/3 szklanki czerwonej soczewicy
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    2 l bulionu
    2 łyżki oleju
    koperek
    sól, pieprz, papryka słodka do smaku

Zupa z soczewicy i botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarzyny umyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać poostałe jarzyny pokrojone na mniejsze części. Zalać bulionem i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać wypłukaną w wodzie socewicę i chwilę jeszcze pogotować. Dodać przecier pomidorowy, doprawić solą i pieprzem oraz papryką. Posypać posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy