Zupa z szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie,przecedzamy przez sitko.Marchewkę,cebulę obieramy, kroimy w kostkę.Cukinię również kroimy w kostkę.Z fasolki odcinamy szypułki,kroimy na pół.W garnku lub w szerokim rondlu rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę lekko podsmażamy dodajemy szynkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,marchewkę,cukinię oraz pokrojony w pól plasterki por i fasolkę szparagową mieszamy.Dodajemy pomidory wraz z zalewą,dusimy kilka chwil na małym ogniu,zalewamy bulionem,doprawiamy do smaku.Gotujemy aż warzywa będą miękkie.Na koniec gotowania do zupy wrzucamy makaron,sprawdzamy smak.Zupę podajemy z pieczywem posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.
Komentarze