Zupa zbójnicka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodajemy majeranek, czosnek --przez praskę,jajko, sól, pieprz, paprykę ostrą, tymianek--mięso musi być pikantne.Dobrze wyrobić. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Obsmażamy na rumiano na oleju ze wszystkich stron.
Kostki rosołowe zagotować z 3 litrami wody, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, gotować do miękkości.
Cebulkę pokroić w kosteczkę -również podsmażyć na rumiano na oleju w którym smażyliśmy kuleczki mięsne.Cebulkę dodajemy do zupy z marchewką. Dodajemy po kolei wszystkie składniki pulpety, fasolę, paprykę pokrojoną w paseczki, oraz wszystkie przyprawy.Doprawiamy do smaku.
Porady
Marchewkę surową możemy zastąpić marchewką mrożoną.
Komentarze