ZUPA ZBÓJNICKA

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna, wyjątkowa, na każdą okazje. Zachwyca smakiem i wyglądem :) polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego np. łopatki wieprzowej
    1 duża marchew
    1 duża cebula
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 papryka surowa
    3 ząbki czosnku
    2 kostki rosołowe-drobiowe
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka tymianku
    1 łyżeczka chili
    sól, pieprz
    1 jajko

Zupa zbójnicka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy majeranek, czosnek --przez praskę,jajko, sól, pieprz, paprykę ostrą, tymianek--mięso musi być pikantne.Dobrze wyrobić. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Obsmażamy na rumiano na oleju ze wszystkich stron.
    Kostki rosołowe zagotować z 3 litrami wody, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, gotować do miękkości.
    Cebulkę pokroić w kosteczkę -również podsmażyć na rumiano na oleju w którym smażyliśmy kuleczki mięsne.Cebulkę dodajemy do zupy z marchewką. Dodajemy po kolei wszystkie składniki pulpety, fasolę, paprykę pokrojoną w paseczki, oraz wszystkie przyprawy.Doprawiamy do smaku.

Porady

Marchewkę surową możemy zastąpić marchewką mrożoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy