zupa ze szczyptą miłości

0 (0 ocen)

  • 60 min

Z uśmiechem na twarzy i w sercu wrzuć wszystkie podane składniki pokrojone w kostkę do szybkowaru i zalej bulionem, po 50 minutach zblenduj wszystko, od siebie dodaj odrobinę serca, bo tylko wtedy ta zupa właściwie smakuje:) na koniec wg. uznania posyp starta mozzarella lub kozim serem:) Smacznego:

  • 60 min

Składniki:

  • 8 pomidorów,3 czerwone papryki, jedną małą papryczkę chili (dla tych, co pragną odrobiny pikanterii), 1 dużą cebulę, 3 ząbki czosnku, zalej to 1,5 litrem bulionu, dodaj łyżkę masła, lub łyżkę oliwy z oliwy, pęczek Bazyli, 1/3 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta chili, łyżeczka soli i pieprz kolorowy, mielony do smaku, 15dak startej mozzarelli lub sera twardego koziego.

Zupa ze szczyptą miłości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj wszystkie warzywa, pokrój je w kostke, włóż do szybkowaru, zalej bulionem i dodaj zioła/ przyprawy. Włącz szybkowar na 50 minut, następnie zblenduj wszystko. Przed podaniem posyp startym serem i dodaj listek bazyli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy