Zupa ziemniaczana po Bawarsku

0 (0 ocen)

polecam..

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · ziemniaki 4-5 szt
    · cebula
    · wieprzowina 25 dag
    · tłuszcz
    · mąka pszenna 1,-2 łyżki
    · ogórki konserwowe 2-3 szt
    · sól
    · pieprz
    · kminek mielony
    · przyprawa do zup

Zupa ziemniaczana po bawarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą, skropić wodą, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać mąką, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, mięsem oraz pokrajanymi w półplasterki ogórkami, zagotować, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy