Zupka parzybroda

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Regionalna zupka jarzynowa.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mały korpus z kurczaka
    4 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/4 główki kapusty
    1 cebula
    ziele angielskie
    majeranek
    sól
    pieprz
    szczypta kminku
    natka pietruszki
    świeży majeranek

Zupka parzybroda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcje rosołową umyć, zalać wodą ok 2 l i zagotować, dodać ziele angielskie , obrane i pokrojone ziemniaki, marchewke, cebulę posiekaną drobno i pietruszke, Następnie pokroić w kostkę kapustę i dodać do zupy. Posypać odrobiną kminku i majeranku.
    Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Posypać natką i zielonym majerankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Komentarze

Podobne przepisy