Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna syta zupka nie zaciągamy ją śmietaną ,kremowość otrzymujemy przez zmiksowanie ziemniaczków

  • 10 min

Składniki:


  • 2 szt szyja z indyka,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    4 sztuki ziemniaków
    1/2 opakowania makaron,
    pieprz biały
    przyprawa uniwersalna
    2 ząbki czosnku

Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z woda ok 2 litry dajemy szyje indyka i przyprawę uniwersalna .Gotujemy ok 20 min. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę ,marchewkę pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości .
  • 2. Następnie wyciągamy mięso studzimy i obieramy .Warzywa w zupie miksujemy na lekki krem - nie ma być gęsty. Zagotowujemy dodajemy makaron i gotujemy .
  • 3. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Pod koniec dodajemy mięso i wyciśnięty czosnek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy