Żurawina w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu i zdrowa przekąska

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - suszona żurawina: 100 gramów
    - czekolada mleczna lub gorzka: 60 gramów

Żurawina w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tj. miseczkę z zawartością połamanej na kosteczki czekolady układamy na powierzchni gotującej się wody w garnku. Gdy czekolada się rozpuści mieszamy ją i dodajemy żurawinę, dokładnie mieszamy i wykładamy cienką warstwę na papier do pieczenia. Całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia, ja zostawiłam na noc. Rano delikatnie pooddzielałam od siebie drażetki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy