żurawina w galaretkach na deser

0 (0 ocen)

smaczny, zdrowy, orzeźwiający deser nie tylko na lato................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • żurawina suszona 20 dag, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, jogurt naturalny 150 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, galaretka agrestowa 1 opakowanie, ciastka maślane 16 sztuk -kształt dowolny

Żurawina w galaretkach na deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. keksówkę 25cm wyłożyć folią spożywczą - na dnie poukładać ciastka maślane "gwiazdki" i na bokach keksówki

    na ciastka na dnie rozsypać połowę żurawiny suszonej - wlać tężejącą galaretkę wiśniową wymieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki

    galaretkę pomarańczową wymieszać w 300 ml gorącej wody, ostudzić i wymieszać z zimnym jogurtem, wlać do keksówki i do lodówki schować

    galaretkę agrestową wymieszać w 450 ml gorącej wody, ostudzić, resztę żurawiny rozsypać na jogurcie i wlać tężejącą galaretkę agrestową, schować do lodówki na kilka godzin

    galaretkę z keksówki nakryć półmiskiem i odwrócić, zdjąć formę, usunąć folię i pokroić na porcje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy