Żurawina w galaretkach na deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.keksówkę 25cm wyłożyć folią spożywczą - na dnie poukładać ciastka maślane "gwiazdki" i na bokach keksówki
na ciastka na dnie rozsypać połowę żurawiny suszonej - wlać tężejącą galaretkę wiśniową wymieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki
galaretkę pomarańczową wymieszać w 300 ml gorącej wody, ostudzić i wymieszać z zimnym jogurtem, wlać do keksówki i do lodówki schować
galaretkę agrestową wymieszać w 450 ml gorącej wody, ostudzić, resztę żurawiny rozsypać na jogurcie i wlać tężejącą galaretkę agrestową, schować do lodówki na kilka godzin
galaretkę z keksówki nakryć półmiskiem i odwrócić, zdjąć formę, usunąć folię i pokroić na porcje
Komentarze