Sycący Bigosik

0 (0 ocen)

Bardzo smaczny. Lubię od czasu do czasu zjeść coś kwaśniejszego.

Składniki:

  • 2 główki kapusty,
    1 kg mięsa wieprzowego,
    1 laska zwykłej kiełbasy,
    1 laska wędzonej kiełbasy
    1 słoiczek przecieru pomidorowego,
    1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego,
    1 łyżka przyprawy do bigosu,
    sól
    pieprz

Sycący bigosik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć mięso z wody, przestudzić i drobno go pokroić. Potem kapustę umyć, poszatkować, włożyć do garnka (z wodą od gotowania mięsa), dolać trochę wody tak, aby kapusty nie było widać, doprawić- wg uznania, gotować ok. 1 godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni,Podsmażoną kiełbasę wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 10, 15 min.

Komentarze

Podobne przepisy