Amarantuski

0 (0 ocen)

  • 20 min

Amarantuski to zdrowe, bezglutenowe Ciasteczka idealne dla osób które dbają o szczupłą sylwetkę oraz dzieci. Są pyszne a do tego nie zawierają cukry :) Idealnie pasują do kawy i herbaty.

  • 20 min

Składniki:

  • -2 szklanki amarantusu ekspandowanego
    -2 jajka
    -łyżka miodu
    -3 łyżki żurawiny
    -3 łyżki rodzynek
    -2 łyżki słonecznika
    -2 łyżki wiórków kokosowych

Amarantuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jajko roztrzepujemy razem z miodem w kubku. Wszystkie suche składniki wkładamy do miski, mieszamy za pomocą łyżki. Dodajemy rozbite jajko z miodem. Mieszamy wszystko dokładnie.
    2.Formujemy kuleczki i kładziemy w niewielkich odstępach od siebie na przygotowanej wcześniej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    3.Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 10 – 15 minut aż się lekko przyrumienią.

Porady

Można dodać także płatki migdałów, orzechy oraz inne bakalie według upodobania :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.26 (218 ocen)

ciasto z dyni